Članci Komentari

Telo kao umetničko delo » Nega lica i tela

Lepe noge i stopala

Lepe noge i stopala

Lepe noge (još ako su i duge) su danas postale gotovo standard. Ali, kako da ih dobijemo? Šta ako priroda baš i nije bila darežljiva prema nama i “poklonila” nam kratke i debele noge?  Danas i  nije toliko teško imati lepe noge: malo vežbe, pravilna ishrana i dobra kozmetika će potpuno ispuniti ovaj zadatak. Evo nekoliko jednostavnih saveta koji će prosto preporoditi vaše noge i pokazati ih u lepšem i zgodnijem svetlu.

Lepe noge i tesne … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

O celulitu

O celulitu

Izazovi modernog života – Celulit

Celulit se sastoji od toksina, masti i vode. Procena stručnjaka je da 85% žena dobije celulit u nekom trenutku tokom života, najčešće u periodima kada dolazi do većih hormonskih oscilacija – poput puberteta ili trudnoće- i to bez obzira na bavljenje sportom i kilograme.

Da li je celulit bolest?

Ni u medicini jedinstven odgovor na ovo pitanje još nije dat. Sa stanovišta jedne grupe lekara – celulit jeste bolest tkiva, mada bezopasna za … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

Podmladjivanje usana

Podmladjivanje usana

Podebljanje, uvećanje, preoblikovanje gornje i donje usne

Tehnikom ubrizgavanja odgovarajucih  supstanci u potkožno tkivo gornje i/ili donje usne. Mogu se postići efekti njihovoh podebljavanja, podizanja, zatezanja ili pak osvežavanja – podmljađivanja. Ivice usana se takođe mogu osveziti, istaci i bolje definisati.

Posebna pažnja se obraća na anatomske, dakle skladne i prirodne odnose između gornje i donje usne, kao i proporcije između usana i ostalih delova lica i lica u celini. Usne se posmatraju kao složena trodimenzionalna struktura, koja je u čestim pokretima, i … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

Masaža

Masaža

Svakom čoveku je potrebno opuštanje i beg od svakodnevnice. Glavobolja, grčevi, nesanica, napetost, stres, sve te tegobe se mogu ublažiti – masažom! Priča o masaži počinje dodirom. Pažnja i osećajnost, malo vremena i energije, dobar par ruku, to je sve sto je potrebno za masažu. Masaža je dvosmerni tok dodira ruku i tela, medjusobna razmena energije izmedju terapeuta i pacijenta. Dodir bi trebalo da predstavlja poverenje izmedju terapeuta i pacijenta, koje će opustiti pacijenta i … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

Masna koža i kako je tretirati!

Masna koža i kako je tretirati!

Masna koža lica je sjajna, proširenih pora i često sa bubuljicama. Uzroci za masnu kožu su različiti – genetičko nasleđe, nepravilna ishrana, poremećaj hormonalnog sistema, upotreba neadekvatnih kozmetičkih preparata, nepovoljni vremenski uslovi (vruće i vlažno vreme).m

Masna koža lica se često javlja kod tinejdžera usled hormonalnih promena ali se može javiti i u bilo kom životnom dobu. Mnogi ljudi imaju masnu kožu u pojedinim predelima lica a suvu ili normalnu … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

Kozmetika iz vaše kuhinje

Kozmetika iz vaše kuhinje

Da li znate da se u vašoj kuhinji “skrivaju” sjajne stvari ne samo za vaš stomak već i za izgled?Zato pročitajte kako sve možete upotrebiti svakodnevne namirnice kao kozmetička sredstva.

Banana

Kome treba Botoks ako ima banane? Upravo tako: dotično voće možete koristiti kao potpuno prirodnu masku za lice koja vlaži kožu i čini je mekšom. Dobro izgnječite jednu zrelu bananu srednje veličine (gnječite dok ne dobijete glatku kremu) a zatim nežno … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

Aromaterapija

Aromaterapija

Čulo mirisa je veoma važno za zdravo funkicionisanje tela. Dokazano je da mirisi podižu energiju, pročišćuju misli, povećavaju libido i prizivaju sećanja koja mogu da promene naše raspoloženje. Svaki od 400.000 mirisa koje možemo da osetimo može da izazove ove reakcije, ali najveće dejstvo imaju eterična ulja koja se koriste u aromaterapiji.

Ideja aromaterapije je sledeća: supstance koje se nalaze u eteričnim uljima mogu fizički da stimulišu radnje u mozgu ili telu, tako da izborom pravog … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela, Svetlana Vuković

Vizuelizacija i mršavljenje

Vizuelizacija i mršavljenje

Verovali ili ne ali ono što mislite i slike koje “stvarate” u glavu imaju ogroman značaj na vaš život! Ovo je moćna sila koju posedujete i koja vam može – bukvalno preko noći – promeniti život u pozitivnom smislu. Ime ove moći je vizuelizacija…

Sposobnost da vidite je dostizanje ciljeva

Vizualizacija ima neverovatnu moć.Veoma lako možemo da zamislimo slike različitih događaja koje smo doživeli. Najlepše od svega je da se vizuelizacija može iskoristiti kao značanja pomoć kod … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

Masaža – vaš iscelitelj tela i duha

Masaža –  vaš iscelitelj tela i duha

Savremeni način života razotkrio je jednu veliku zabludu koja je o masaži dugo kolala na našim prostorima, a to je da masaža nije nikakav luksuz, niti je s druge strane, uputno pribegavati joj samo iz nužne potrebe. Sve je više onih koji u masaži traže i pronalaze lek za svoje narušeno fizičko i duhovno zdravlje.Čini se da blagotvorna dejstva masaže i njenu neophodnost u našim životima upoznajemo tek  pod teretom svakodnevnih psiho-fizičkih napora na koje smo … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela

Nega kože lica i neki recepti!

Nega kože lica i neki recepti!

Prvenstveno je važno  da odredimo da li je koža suva, masna, normalna ili mešovita, osetljiva.

Suva koža je tanka, siromašna masnoćom i vodom, stvara perut, lako se zacrveni, sklona je boranju, naročito oko očiju, i pucanju kapilara, s malim porama..Najčešće se sreće kod svetlih ljudi.

Masna koža je posledica prekomerne sekrecije lojnih žlezda koje se nalaze u dubljim slojevima kože. Masna koža ima manje izražene bore i druge znake prekomernog starenja. Poremećena sekrecija kože uzorkuje zatvaranje pora, pojavu … Ceo članak »

Zavedeno pod: Nega lica i tela